Víz világnapja
viz2
olcsai444

Híreink

Tanévnyitó kicsit másképp

Tanévnyitó az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában 
Véget ért a Vakáció!
„ Drága Vakáció! A suli, az suli, író kezekre vár a kréta, a könyvek olvasókat remélnek, a padok elárvulnának, s a füzetek sem akarnak üresen maradni…” –hangzott el az Olcsai – Kiss Zoltán Általános Iskola tanévnyitó műsorában Balogh József verséből ez a részlet.
2020. szeptember 1-jén reggel tartotta tanévnyitó ünnepségét az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola. A járványügyi helyzetre való tekintettel kicsit másképp, mint a korábbi években. A tornateremben az 1. osztályosoknak külön került megrendezésre a tanévnyitó, a többi tanuló számára kicsit később az iskolarádión keresztül hangzottak el az évnyitó gondolatok. A Himnusz után Ünnepi beszédében Fazekasné Mittli Piroska Igazgató Asszony megköszönte iskolánk tanulóinak és a Szülőknek, hogy az elmúlt tanévben az online tanulás során is helytálltak, szorgalmasak és kitartóak voltak. Az új tanévhez és a járványügyi helyzethez kapcsolódóan felsorolta azokat a tanácsokat, amelyeket iskolánk javasol a tanulóknak az egészségünk védelme érdekében. Mindezeket iskolánk honlapján is olvashatják a Tanulók és a Szülők is. Reméljük, felelős magatartással, viselkedéssel megvédhetjük magunkat, családunkat és egymást is egy esetleges betegségtől.
Ezután köszöntötte az első osztályosokat, kifejezte abbéli reményét, hogy minden új tanuló hamar önálló és szorgalmas diákká válik. 
A tanévnyitót iskolánk különböző korosztályú tanulói verses műsorral színesítették. Vidámságot hoztak a mondatok, amelyekben elbúcsúztatták Vakációt, a kedves barátot. A versekben a gyerekek hangján nemcsak az iskolakezdés örömei, kérdései hangzottak el, de tanulási tanácsokat is hallhattak a diákok.
Ezek után Piroska néni megszólította a nyolcadik osztályosokat, akik ebben a tanévben a pályaválasztás előtt állnak. Példamutató viselkedést kért tőlük, hiszen ők az iskola legidősebb tanulói. Bemutatásra kerültek iskolánk új pedagógusai: Bogdán Nikoletta, Buti Nikolett, Eredics Éva, Horváth Ibolya és Tóth Gyöngyi kollégák.
Az iskolai környezetünk szépült a nyáron, ezért igazgatónő név szerint mondott köszönetet a segítő Szülőknek az udvari munkálatokért, bútor- és falfestésekért. Alapítványunk támogatásával 10 db padot tudtunk az udvaron elhelyezni. A Szombathelyi Tankerületi Központ pedig lehetővé tette kettő tanterem parkettázását. A szünidőben óvatosabbak voltunk a táborok szervezésével: 4 táborban 90 olcsais diák táborozhatott, köszönet illeti a táboroztató kollégákat, szülőket.
Ezek után igazgató asszony búcsúztatta nevelőtestületünk két kiváló pedagógusát, Kovácsné Gueth Ibolyát és Vilics Tamásné Éva nénit, akik nyugdíjba vonulnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkájuk elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerést adományozott számukra, valamint az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Emlékplakettjét is átvették Fazekasné Mittli Piroskától.

A beszéd végén igazgató asszony a kollégákat optimizmusra, kitartásra és jó csapatmunkára kérte, majd megnyitotta a 2020/2021-es tanévet.

Pályázatok

Korábbi pályázatok

Határtalanul
Határtalanul
Az arisztokrácia nyomában Horvátországban és Szlovéniában 2023
Felvidéki portya Körmendről 2019
Felvidéki portya Körmendről 2019
A bányavárosok felfedezése 2018.
A bányavárosok felfedezése 2018.
Kirándulás Szlovákiába 2017.
A Délvidéken jártunk 2016.
Alpokaljától a Magas-Tátráig 2014.

Kiemelt pályázatunk

Aktív iskola

Bozsik Program

Kosárpalánta

Ökoiskola

További pályázataink

RRF-1.2.1-2021-2021-00001

„Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára”

EFOP-3.3.5-19-2020-00042

Csodaszarvas iskolai közösségi program

EFOP-3.1.5-16-2016-00001

„A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása"

EFOP-3.2.4-16-2016-00001

„Digitális kompetencia fejlesztése”

TIOP-1.1.1-07/1-2008

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése

TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001

„Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés”