Víz világnapja
olcsai444
viz2

Híreink

Pályaorientációs nap az Olcsaiban

Iskolánkban 2022. március 25-én került sor a Pályaorientációs témanap megrendezésére az 1-8. évfolyamon.
A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét. 
A tanítás nélküli napot balesetvédelmi oktatással kezdtük, majd egy közös program keretében a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bemutatóját tekintettük meg. A bátrabb diákok bekapcsolódhattak a bemutatókba, mely tevékenységüket az intézmény dolgozói cégük apró ajándékaival jutalmazták. A közös programunkat követte iskolánk évfolyamszintű szervezett céglátogatásai. 
Az 1. évfolyamnak Porkoláb Adrienn r. hadnagy és Sebők Győző r. főtörzszászlós, iskolarendőrünk tartott élménydús előadást. A 2. évfolyamnak a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség dolgozói tartottak gyakorlati bemutatót intézményünk sportpályáin, Németh Péter tű. százados irányításával. A 3. a és 3. b osztályok egy élménydús kiránduláson vettek részt, a vasvári HeliControl Kft. Karbantartó bázisán, ahol Oletics Péter és kollégái bemutatták cégük minden egységét, a helikopteres légi közlekedés lényegét és lehetőségeit, felkészültségükkel lenyűgözték a tanulóifjúságot. A program végén a diákok beülhettek az egyik kiállított helikopterbe is. A 4. évfolyam a Batthyány Örökségközpontba látogatott el, ahol Pintér György tárlatvezető egy Kincskereső programot állított össze részükre. Az 5.a és 5.b osztályok miután meglátogatták a körmendi OTP bank teljesen felújított fiókját, a Városi Kiállítóteremben, a Sala Terrena-ban megtekintették a Körmendi Vasparipa Egylet 30 éves Járműtörténeti kiállítását. A 6. évfolyam a Körmendi Rendvédelmi Technikum Múzeumában, Puskorics Zoltán előadását hallgatta meg, az intézmény történetéről, működéséről. A diákoknak a fegyvertörténeti részleg és a fegyverek bemutatása tetszett a legjobban. A 7. évfolyam a Vas Megyei SZC Rázsó Imre Technikumában vett részt egy élménydús pályaorinentációs napon, ahol az intézményben tanulható szakmák kerültek mind elméleti, mind pedig gyakorlati bemutatásra. A 8.a és 8.b osztályos lányok és fiúk, igaz, hogy ők már túl vannak a pályaválasztáson, ennek ellenére szervezett szakmai programon vettek részt, Michael Hofmann ügyvezető irányítása alatt működő, körmendi A. H. Universal-bau cég gyártáselőkészítési- és gyártáskivitelezési bemutatóján, Németh Róbert kalauzolásával.
Nagyon jó hangulatban, vidáman telt minden kis- és nagydiák számára ez a délelőtt. Sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak. 
Köszönet a sokszínű programok megszervezéséért különösen Németh Tamás tanárúrnak, aki a témanap felelőse és egyben főszervezője volt.
 

Pályázatok

Korábbi pályázatok

Határtalanul
Határtalanul
Az arisztokrácia nyomában Horvátországban és Szlovéniában 2023
Felvidéki portya Körmendről 2019
Felvidéki portya Körmendről 2019
A bányavárosok felfedezése 2018.
A bányavárosok felfedezése 2018.
Kirándulás Szlovákiába 2017.
A Délvidéken jártunk 2016.
Alpokaljától a Magas-Tátráig 2014.

Kiemelt pályázatunk

Aktív iskola

Bozsik Program

Kosárpalánta

Ökoiskola

További pályázataink

RRF-1.2.1-2021-2021-00001

„Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára”

EFOP-3.3.5-19-2020-00042

Csodaszarvas iskolai közösségi program

EFOP-3.1.5-16-2016-00001

„A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása"

EFOP-3.2.4-16-2016-00001

„Digitális kompetencia fejlesztése”

TIOP-1.1.1-07/1-2008

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése

TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001

„Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés”