Víz világnapja
olcsai444
nyolcadikosok
napkozistabaor1
viz2

Híreink

„Ma szárnyat bont egy sereg diák.”

Idén június 21-én zárult le a tanév az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában, és ekkor került sor a nyolcadik osztályosok ballagására is városiSportcsarnokban. 
A bevonuló ballagókat Fazekasné Mittli Piroska igazgató asszony emléklappal köszöntötte. A Himnusz hangjai után ünnepségünket Csukás István Tanévzáró című versével nyitottuk, Csonka Elena és Soós Olivér 3.b osztályos tanulók előadásában, majd Fazekasné Mittli Piroska igazgató asszony mondott ünnepi beszédet. 
Igazgatónő szavai szerint hagyományainkhoz hűen színes programokban, változatos rendezvényekben, versenyekben és eredményekben gazdag tanév áll mögöttünk. A legfőbb feladat természetesen a tanulás volt, és úgy tűnik, képességeihez mérten, e téren minden tanuló maximálisan teljesített. Ezt nemcsak a 163 kitűnő eredményt elért diák és a 4,77-es iskolai átlag bizonyítja, hanem a sok szép tanulmányi- és sportsiker is – amelyek iskolánk honlapján megtalálhatók. 
A tanulás mellett az iskolai programok és tevékenységek vittek színt a mindennapjainkba, élvezetesebbé téve az iskolába járás. Piroska néni felidézte ezeket a közösségformáló eseményeket: játszóházak, kirándulások, német és angol nyelvi tábor; a hetedikesek Erdélyben jártak a Határtalanul program keretében. Az alsósoknak is jutott élmény bőven: ellátogattak Bűvösvölgybe, a médiaközpontba, falat másztak, síelni tanultak, moziba, színházba látogattak, túráztak és rengeteget játszottak. Tavasszal Zánkán voltak több napos osztálykiránduláson, karácsony előtt pedig erdei iskolában. Nyáron is több osztály tölt majd tartalmas napokat a balatoni táborokban. A tanév során szerveztünk teljesítménytúrát, adventi vásárt, hangversenyt. Tartottunk témanapokat, méltó módon megemlékeztünk ünnepeinkről és arról is, hogy iskolánk 75 éves lett. 
Bátorfi Kristóf tanárunk a K&H Mozdulj! sportprogram keretében kiírt Az év testnevelője szavazáson Vas vármegye 30 év alatti kategóriájának győztese lett. Gratulálunk neki és köszönjük a rá leadott szavazatokat. Ettől az évtől bekapcsolódtunk az Aktív iskola programba, valamint örömmel osztottunk notebookokat az 5, 6. és 7. évfolyamon. 
Az év értékelése után igazgató asszony köszönetet mondott a szülőknek és az elballagó gyermekek szüleinek. Az idén ballagó évfolyam iskolánk 75 éves fennállása óta az egyik legsikeresebb 8 évet tudhatja maga mögött. Pálmai Beáta, a szülői munkaközösség elnöke virággal, igazgató asszony emléklappal köszönte meg a szülői munkaközösségi tagok 8 éven át tartó segítő, támogató munkáját. 
Igazgató asszony megköszönte a kollégák egész éves munkáját, majd elmondta, hogy a Szombathelyi Tankerületi Központ két munkatársunk tevékenységét ismerte el a pedagógusnap alkalmából, akik a „jövő nemzedékéért végzett áldozatos nevelő-oktató munkájáért” kaptak oklevelet: Bartikné Szalay Tímea és Némethné Orbán Szilvia. A tanév során Körmend Város Önkormányzata pedagógusnap alkalmából elismerésben részesítette Tompáné Illés Katalint és Kercsmár Jenőt. Gratulálunk pedagógusainknak! Ezek után igazgató asszony a beszédében megköszönte az Alapítványunk, a Szombathelyi Tankerületi Központ és Körmend Város Önkormányzatának a tanév során nyújtott segítséget. 
Az évzáró keretében elbúcsúztattuk nyugdíjba vonuló kollégáinkat is: Kutasiné Rózsás Nórát, Tompáné Illés Katalint, Kacskó Sándort és Kercsmár Jenőt, méltatva az elmúlt évek során végzett munkájukat és elért sikereiket.
A nyolcadikasoktól, a hagyományoknak megfelelően, a hetedik évfolyam diákjai búcsúztak, akik az osztályokat és az iskolaépület folyosóit is feldíszítették a tiszteletükre.  
A tanulmányi eredményekért, sportsikerekért, ICDL- és nyelvvizsgákért járó jutalmak átadását követően a tanárok kórusa állt ki énekelni, hogy így köszönjünk el a nyolcadikasoktól, akiknek a nevében Péter Luca 8.a és Murai Balázs 8.b osztályos tanuló búcsúzott az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól. A ballagást az évfolyam közös éneklése zárta.
Végezetül igazgató asszony minden tanulónak vidám, élményekkel teli nyarat és sok pihenést, feltöltődést kívánt. Az ünnepséget követően a végzősök csatlakoztak a családtagjaikhoz, a többi évfolyam diákjai pedig visszatértek az Olcsai épületébe, ahol az osztályfőnökeiktől átvehették a bizonyítványukat.

Pályázatok

Korábbi pályázatok

Körmendi körmenet a Délvidéken
Körmendi körmenet a Délvidéken
Határtalanul
Határtalanul
Az arisztokrácia nyomában Horvátországban és Szlovéniában
Felvidéki portya Körmendről 2019
Felvidéki portya Körmendről 2019
A bányavárosok felfedezése 2018.
A bányavárosok felfedezése 2018.
Kirándulás Szlovákiába 2017.
A Délvidéken jártunk 2016.
Alpokaljától a Magas-Tátráig 2014.

Kiemelt pályázatunk

Aktív iskola

Bozsik Program

Kosárpalánta

Ökoiskola

További pályázataink

RRF-1.2.1-2021-2021-00001

„Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára”

EFOP-3.3.5-19-2020-00042

Csodaszarvas iskolai közösségi program

EFOP-3.1.5-16-2016-00001

„A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása"

EFOP-3.2.4-16-2016-00001

„Digitális kompetencia fejlesztése”

TIOP-1.1.1-07/1-2008

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése

TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001

„Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés”