olcsai444
karacsony
karacs
tel1
tel2

Híreink

„Legyetek jók, ha tudtok…” - Várkoncerten szerepelt az iskolánk gyerekkórusa

A Várkoncertet, a hagyományos „tanév végi” kórusmuzsikát Körmend Város Vegyeskara rendezi meg minden év júniusában. 2023. június 9-én, pénteken 18 órakor a Batthyány Örökségközpont Színháztermében állhattunk színpadra ismét az iskolai kórusunkkal.

Már második éve működünk egyesített kórusként a Somogyi Tagiskola énekkaros tanulóival együtt. Dalaink témája volt többek között: tanév végi hangulat, más népek dalai. Műsorszámaink voltak: 1.) Mindenik embernek… Babits Mihály verse – Bródy János zenéje, 2. ) Carl Orff - Margaret Murray: I. Kórusszvit 1. tétel: Girls and Boys Come out to Play. 3.) Rossa László – Weöres Sándor: Ma come bali bella… olasz népdalfeldolgozás, 4.) Legyetek jók, ha tudtok - Branduardi Angelo zenéjét magyar szöveggel ellátta: Barcsik, Gömör, Könczöl, Pócs. Befejezésül Havas Lajos – Bolyki András: Sulidal című száma. A kórusunk 20 fővel lépett fel a rendezvényen, amelyen jó hangulatban, igazi örömzenéléssel tölthettük a kora esti órát. Nagy örömünkre vastapsot is kapott több dalunk is. A műsorban az iskolai kórusok után a Városi Vegyeskar műsora hangzott el, befejezésképpen pedig minden kicsi és nagy énekkarossal együtt közösen énekeltünk és táncoltunk el egy afrikai dalt, a Si ma ma ka ... kezdetű ghánai népdalt.
Kórusunk műsorát zongorán kísérte Sabáli László. Köszönet a Szülőknek, hogy lehetővé tették a gyerekek részvételét, meghallgatták a hangversenyt.  A koncerten  Spaits Júlia, iskolánk tanulója hegedűn szólaltatatta meg a Rieding. G-dúr indulóját Porpácziné Tóth Cecilia zongorakíséretében.

Az iskolai énekkart felkészítette: Pestiné Bánhidi Szilvia kórusvezető.


Fotók itt: https://www.kormend.hu/KePGALeRIA3/Kormendi_rendezvenyek/Varkoncert_2023_Foto_Jambori_Tamas.html

Képek forrása: kormend.hu - Jámbori Tamás

Képek forrása: https://www.vaol.hu/galeria/varkoncert-kormenden/4 Szendi Péter

A koncert szülői szemmel: 

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”
Kodály Zoltán

Június 9-én 18órakor a Batthyány Örökségközpont Színháztermében immáron sokadik alkalommal vett részt iskolánk énekkara a Körmendi Vegyeskar által rendezett Várkoncerten. 
A kórusok előadására idén is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A teltházas nézőtéren mindenki egy csodálatos zenei utazáson vett részt.
Elsőként a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola énekkara zengte be a színháztermet Németh Zsuzsanna vezényletével. Az énekkar több ismert kórusdarabbal is készült. Műsorukban Carl Orff: Tapsrondó, Ránki György- Hárs László: Reggeli torna, Balázs Árpád- Kövesdy János. A mi iskolánkban, Dés László- Geszti Péter: Mi vagyunk a grund- Fogadalmi dal a Pál utcai fiúk c. musicalből művek hangzottak el. 
A kórus után a Körmendi Alapfokú Zene- és Táncművészeti Iskola szólóhangszeresei lépetek színpadra. 
 Elsőként Spaits Júlia, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanulója, szólaltatott meg hegedűn egy romantikus darabot. Rieding. G-dúr indulóját Porpácziné Tóth Cecilia zongorakíséretében hallgathatták meg a vendégek.
 Őt követte Sabáli Anna, a Somogyi Béla Tagiskola diákja, aki fuvolán adta elő Handel: F- dúr szonátájának 2. tételét, Sabáli László zongorakíséretében.
Ezt követően lépett színpadra az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a Somogyi Béla Tagiskola gyermekkórusa, Pestiné Bánhidi Szilvia vezényletével. Az énekkar 5 kórusművet szólaltatott meg, melyek között Bródy János zenéje: Mindenik embernek…, Carl Orff: Zene Gyermekeknek. I. Kórusszvitjének 1. tétele: Girls and Boys Come out toPlay, Ma come bali bella- olasz nápdalfeldolgozás, Branduardi Angelo zenéjének feldolgozása a Legyetek jók, ha tudtok…, és végül Havas Lajos- Bolyki András: Sulidala hangzott el. A csodálatos művek zongorakísérettel szólaltak meg a színházteremben.
Ezután újra szólóhangszeres előadást hallhattak a kedves vendégek. Mozart. C-dúr Andante darabját Major Boglárka fuvolán szólaltatta meg, zongorán kísérte Porpácziné Tóth Cecilia. 
Majd a Városi Vegyeskar előadása következett Sabáli Lászlóné vezényletével. Előadásukban elhangzott Rolf Lovland- Orbán Tamás: Mit ér egy hang?, a Hair című musicalből- Jó reggelt napfény, Három népdal Bartók Béla gyűjtéséből, Daróczi Bárdos Tamás: Bükkvidéki lippentős, Hugo Peretti: The Lions Sleeps Tonight műve, egy Tansanaiai dal s végezetül egy Spirituálé.
A kórusok az estet egy közös énekkel, a Si- ma ma kaa- afrikaiai dallal zárták. 
A kórusokat Sabáli László kísérte zongorán.
A teltházas nézőtéren minden vendég óriási vastapssal jutalmazta a fellépőket. 
Köszönjük a csodálatos zenei élményt minden kórustagnak, vezetőiknek, a hangszeres szólistáknak és a zongorán közreműködőknek!"
Dr. Spaitsné Grebenár  Barbara


 

Pályázatok

Korábbi pályázatok

Határtalanul
Határtalanul
Az arisztokrácia nyomában Horvátországban és Szlovéniában 2023
Felvidéki portya Körmendről 2019
Felvidéki portya Körmendről 2019
A bányavárosok felfedezése 2018.
A bányavárosok felfedezése 2018.
Kirándulás Szlovákiába 2017.
A Délvidéken jártunk 2016.
Alpokaljától a Magas-Tátráig 2014.

Kiemelt pályázatunk

Aktív iskola

Bozsik Program

Kosárpalánta

Ökoiskola

További pályázataink

RRF-1.2.1-2021-2021-00001

„Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára”

EFOP-3.3.5-19-2020-00042

Csodaszarvas iskolai közösségi program

EFOP-3.1.5-16-2016-00001

„A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása"

EFOP-3.2.4-16-2016-00001

„Digitális kompetencia fejlesztése”

TIOP-1.1.1-07/1-2008

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése

TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001

„Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés”